istraživanje pokazalo

Tradicionalnu kavu pije gotovo dvije trećine potrošača u BiH

kava
08.04.2021.
u 08:28

Kada je u pitanju zdravstveni aspekt kave, više od polovice korisnika (55%), smatra da je crna kava zdravija od instant kave

Crnu kavu koristi veliki broj potrošača u BiH, točnije 82% korisnika, pokazalo je istraživanje Ipsosa, izvijestio je insore.ba.

Gotovo dvije trećine potrošača (63%) pije crnu kavu svaki dan što ih svrstava u skupinu "heavy usera". "Medium usere", koji kavu koriste od 4-6 puta tjedno do jednom tjedno čini 14% korisnika. "Light" grupu čini tek 5% potrošača, a to su oni koji kavu piju 2-3 puta mjesečno do rjeđe od jednom mjesečno.

Među "Heavy" korisnicima kave nešto je više žena, te onih od 40 do 64 godine, koji su u braku.

Ako gledamo medijske navike, nešto su skloniji gledanju televizije. Vode smiren stil života, te spadaju u segment obiteljskihh ljudi. Slobodno vrijeme često provode u obavljanju različitih kućnih zanimacija, prenosi Indikator.ba. 

Kada su u pitanju stavovi prema kategoriji, većina korisnika (69%) navodi da svoj dan voli započeti šoljicom crne kave, a približno jednak broj (64%) se slaže da je druženje s prijateljima nezamislivo bez kave. Više od polovice (55%) smatra da predah bez crne kave nije potpun, a 60% pijenje kave vidi kao ritual.

Kada je u pitanju zdravstveni aspekt kave, više od polovice korisnika (55%), smatra da je crna kava zdravija od instant kave. Manje od trećine korisnika (30%) preferira crnu kavu u odnosu na instant kafu zbog povoljnije cijene.

Podaci korišteni u analizi prikupljeni su u drugoj polovici 2020. godine na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?