SKB MOSTAR

Tradicionalna Božićna izložba radova pacijenata s Klinike za psihijatriju

15.12.2021.
u 19:27

„Često postoji i nepotrebna stigma prema samom boravku i liječenju na psihijatrijskom odjelu, a ovim lijepim radovima oni pokazuju da mjesto na kojem nastaju pruža toplinu, suradnju i poštivanje koji im je potrebno“, naglasili su radni terapeuti

Tradicionalna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar održana je danas, 15. prosinca 2021. u predvorju glavnog medicinskog objekta na Bijelom brijegu.  

Izloženi su bili nakit, slike, grafike, te keramički, pleteni i eksponati od drugih vrsta materijala, koje su pacijenti izradili u sklopu radno-okupacione terapije. Izložba je bila prodajnoga karaktera, a prikupljeni novac bit će utrošen u kupovinu potrošnog materijala za nastavak rada, objavila je SKB Mostar.

Ova humanitarno-prodajna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju prilika je kako bi prikazali i istaknuli koje potencijale i mogućnosti imaju psihijatrijski pacijenti te koliko se zalažu i trude.

„Često postoji i nepotrebna stigma prema samom boravku i liječenju na psihijatrijskom odjelu, a ovim lijepim radovima oni pokazuju da mjesto na kojem nastaju pruža toplinu, suradnju i poštivanje koji im je potrebno“, naglasili su radni terapeuti Damir Bošković i Irena Rezo pod čijim su vodstvom pacijenti izradili ove zanimljive i vrijedne radove.

Izložba je, kao i ranijih godina, izazvala zanimanje svih prolaznika koji su, prema svojim mogućnostima, kupnjom podržali cjelogodišnji rad pacijenata i njihovih terapeuta.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?