Toyotin crni niz se nastavlja: Povučeno preko 680 tisuća vozila u samo tjedan dana

29.02.2024.
u 12:33

Toyota povlači oko 381.000 kamioneta Tacoma zbog slabo pričvršćenog dijela na stražnjoj osovini koji se može odvojiti i tako povećati rizik od nesreće, najavili su iz tvrtke u utorak.

Povlačenje se odnosi na kamionete Toyota Tacoma u SAD-u iz 2022. i 2023. godine, rečeno je iz japanske kompanije u priopćenju.

Zbog ostataka od varenja na krajevima stražnje osovine, matice bi s vremenom mogle oslabjeti i otpasti, zbog čega bi se jedan dio mogao odvojiti od osovine, kažu iz Toyote i dodaju da bi, ako se to dogodi, moglo doći do problema sa stabilnošću vozila i kočnicama.

Zastupništva Toyote pregledat će stražnju osovinu i ponovno pričvrstiti olabavljene matice bez troška za vlasnika, a i bilo koje druge oštećene komponente bit će zamijenjene ili popravljene besplatno.

Kupci Toyote o problemima će biti obaviješteni emailom do kraja travnja.

U prošlom tjednu, Toyota je najavila još tri povlačenja. Povukli su gotovo 280.000 modela Toyote TundraSequoia i Lexus LX 600 zbog greške s prijenosom. Istog dana povukli su preko 4.000 modela Camry i Camry Hybrid iz 2023. i 2024. godine, zbog loše zavarenog dijela na sjedalu. Povukli su i preko 18.600 automobila zbog neispravne kamere za vožnju unatrag koja nije prikazivala slike, povećavajući rizik od nesreće. To povlačenje odnosilo se na neke modele Mirai Lexus iz 2023. godine.

Toyota je prošle godine povukla 4,2 milijuna vozila, pokazuju podaci američkog Ureda za sigurnost prometa na autocestama (NHTSA). Oko milijun je povučeno samo u prosincu, i to zbog neispravnog senzora za zračne jastuke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije