Svjedočenje misice

Tošić: Nisam znala odakle i tko puca, bila sam izvan sebe

04.11.2015.
u 06:45

Na jučerašnjem suđenju kao svjedokinja se pojavila i Slobodankina majka Jadranka Tošić

Slobodanka Tošić, bivša Miss fotogeničnosti BiH, koju Tužiteljstvo BiH optužuje da je kao članica organizirane kriminalne skupine Darka Eleza sudjelovala u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrale, jučer je svjedočila u svoju korist. Ona je pred sutkinjom Suda BiH Biljanom Čuković ispričala kako prije svih događanja nije znala tko su Ždrale i Elez, niti je znala čime se bave, piše Večernji list. To je sve, tvrdi optužena, kasnije doznala. - Ždralu sam upoznala kada me je počeo pratiti. Tog dana kada smo se upoznali, ja sam krenula na kavu s prijateljicama. Pored nas se zaustavio automobil s tamnim staklima. Ždrale je otvorio prozor i dobacivao - počela je Slobodanka svoju priču te dodala kako se sa Ždralom susrela do pet puta.

Opasan, a nije nasilan

Na pitanje svog branitelja Vlade Adamovića zašto je ušla u Ždralin automobil, optužena je kazala da on nije bio osoba kojoj je smjela reći neću, ali je dodala i to da on nikada nije bio nasilan. Kako je dalje ispričala, na Sokocu ju je prije svih ovih događanja napala skupina mladića jer je odbila biti s njima i gađali su je opušcima, a jedan je i udario. Kao posljedicu ovog napada, objasnila je optužena, imala je strah odbiti Ždralu. Prema njenim riječima, ona je dobrovoljno išla s njim, ali nikad nisu bili u vezi. Bivša misica kaže da je Elez bio drugačiji od Ždrale. S njim se na kavi našla dva ili tri puta i pričali su uglavnom o njenom sudjelovanju na izboru za Miss, te je dodala da nikada nije imala osjećaj da joj se udvara. Slobodanka kaže da su svi znali kuda se kretala, te da to nije bilo tajna. Ždralini ljudi su je presretali, pratili automobilima, pozivali je da uđe unutra, tvrdeći da joj "neće ništa". - Muka mi je više od tog Miss! Ja sam osoba koja je zaljubljena u sebe, ali mi je to postalo neopisivo opterećenje, kaže ona, te dodaje da u Beograd nije otišla zbog fizičkih prijetnji, već zbog toga što joj je sve postalo psihički pritisak.

Toga dana kada su pokušali ubiti Ždralu, on je presreo i povezao do prijateljice da uzme skriptu. Iako je, kako tvrdi, tražila od njega da stane oko 200 metara prije prijateljičine kuće, Ždrale je ipak odvezao do vrata. Nakon što je izišla iz automobila i prišla kućnim vratima, Slobodanka kaže da su se začuli pucnji, zbog čeka je bila izbezumljena i u šoku. Ona tvrdi da nikome nije davala nikakve znakove da puca, niti zna odakle je pucano. Slobodanku je u tom trenutku u kuću povukla prijateljica Svjetlana. - Nisam dovela Ždralu na to mjesto. Za sukob između njih sam doznala tek u Beogradu - tvrdi bivša misica.

Zaljubljenost?

Na pitanje odvjetnika jesu li Ždrale i Elez bili zaljubljeni u nju i je li to razlog zašto su se posvađali, Slobodanka je kazala da je to "film za ljude koji vole praviti mitove". Kao svjedokinja se jučer pojavila Slobodankina majka Jadranka Tošić.

- Moja kći je u vrijeme pokušaja Ždralinog ubojstva živjela u Lukavici u studentskom domu, ali je spavala i kod prijateljica. Na radiju sam čula što se dogodilo, a tri dana nakon svega Slobodanka je došla kući.

Nisam znala što se dogodilo, bila sam prestrašena i pokušala sam doći do tužitelja kako bi Slobodanka dala izjavu. Došla sam do tužitelja Rajka Čolovića iz I. Sarajeva kojemu sam kazala da se ime moje kćeri spominje u slučaju pokušaja ubojstva i pitala sam ga što se događa. On mi je rekao da je "opasno u to ulaziti", zbog čega Slobodanka izjavu tada nije ni dala, priča Jadranka Tošić. Ona je kazala i to da poslije toga nije znala kome se obratiti, te je Slobodanku poslala u Beograd da se skloni dok se sve ne smiri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?