Napoleon torta

Torta za kojom ludi cijeli svijet: Topi se u ustima, a priprema nije komplicirana

22.05.2023.
u 19:00

Napoleon torta je poznata ruska poslastica, a pravi se od puno tankih kora, koje su premazane ukusnom kremom od vanilije, pa je nazivaju i torta od tisuću slojeva.

Ova poslastica se topi u ustima, a ako želite obogatititi joj ukus u mirisnu kremu od vanilije obvezno dodajte i kokos.

Napoleon torta je idealna za sve vrste proslava, a priprema nije komplicirana, javlja Hayat.


Sastojci:

800 g lisnatog tijesta

200 g krem sira

400 ml mlijeka

6 žumanaca

120 g šećera

50 g skroba

1 kašičica ekstrakta vanile

50 g maslaca, sobne temeprature

100 g kokosa


Priprema:

Lisnatno tijesto odmrznite, malo razvucite oklagijom, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Isijecite na 3 jednaka dijela, da dobijete pravokutnik. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Gotovo tijesto malo rukama pritisnite. Svaki dio rukama razdvojite tako da dobijete dvije jednake polovice.
Trebate ukupno dobiti 6 kora u obliku pravokutnika. 

U posudu sipajte mlijeko i zagrijte. U posudi pomiješajte žumance, šećer i škrob, pa umutite tako da nema grudvica. Sipajte u mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne, uz stalno miješanje. Dobiveni fil sipajte u neku posudu, pa dodajte vaniliju i margarin, pa nda promiješajte.

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi sat vremena. Krem sir umutite, pa dodajte fil sa žumancima, pa sve to sjedinite mikserom. Zatim dodajte kokos i lagano umiješajte. Stavite koru, pa premažite filom i tako redajte dok ne potrošite sve. Na kraju cijelu tortu premažite filom.

Stavite u hladnjak na sat vremena. Ukrasite tortu mrvicama koje su ostale od kora i kokosom. Mrvice kora možete zamijenite mljevenim keksom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?