Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Torta od krumpira i čokolade - neobična, ali savršena kombinacija koju vaši gosti nikad neće pogoditi

09. svibnja 2021. u 19:40 0 komentara 1463 prikaza

Da, i krumpir može biti dio savršene poslastice.

Iznenađujuće, ali pire krumpir će ovaj kolač od čokolade učiniti puno sočnijim. Oni koji su ga probali kažu da je savršen, što je dobar razlog da ga isprobate i vi.  

Potrebni sastojci:

  • 200 g šećera
  • 120 ml biljnog ulja
  • 2 jaja
  • 120 g pire krumpira, ohlađenog
  • 35 g kakaa u prahu
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice cimeta
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Prstohvat soli
  • 120 ml mlaćenice

 

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i namažite uljem okruglu posudu za pečenje te obložite papirom.
  2. Pomiješajte šećer, ulje i jaja. Dodajte krumpir.
  3. Pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić i sol u drugoj posudi. Dodajte mlaćenicu, a onda sve dodajte smjesi s jajima.
  4. Lagano miješajte kuhačom.
  5. Prebacite smjesu u posudu i pecite oko 30 minuta.
  6. Pustite da se hladi 10 minuta te prebacite na pladanj za posluživanje.
  7. Ukrasite šećerom u prahu.
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.