POSLASTICA

TORTA NASTALA PO UZORU NA PRINCES KRAFNE: Dvije kore, dva sloja nadjeva i umućeni snijeg!

Pinterest
26.04.2021.
u 19:29

Kora za ovu tortu podsjeća na eklere i princes krafne.

Sastojci za koru:

250 ml vode
125 g maslaca
250 g brašna
5 jaja
½ žličice soli
20 g listića badema

Sastojci za nadjev:

300 g maslaca
5 žumanjaka
250 g šećera u prahu
80 g pudinga od vanilije
400 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
5 bjelanjaka
70 g šećera
40 g brašna
150 g oraha

Priprema:

Maslac i vodu pomiješajte pa kuhajte. Kada se otopi dodajte brašno i miješajte dok ne dobijte kompaktnu smjesu.

Ulijte u posudu pa dodajte jaja i mutite dok sve dobro ne sjedinite. 

Uzmite 2 kalupa promjera 20 cm i obložite dno papirom za pečenje.

Vrećicom za ukrašavanje ubacite tijesto.

Pecite koru po koru. Pospite bademovim listićima i pecite pola sata na 180 stupnjeva, piše Dnevno.hr

Žumanjke i šećer u prahu (150 g) skuhajte uz neprekidno miješanje. Umutite maslac pa ulijte žumanjke i promiješajte. U mlijeko sipajte šećer u prahu (100 g), ekstrakt vanilije i puding. Dobro promiješajte pa kuhajte uz konstantno miješanje dok se ne zgusne. Dodajte u maslac sa žumanjcima i promiješajte. 

Bjelanjke umutite sa šećerom pa dodajte brašno i nastavite mutiti. Dodajte orahe i promiješajte. Ulijte u kalup promjera 20 cm i obložite dno papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.

Na prvu koru ulijte pola smjese s pudingom, dobro rasporedite, pa stavite zapečeni snijeg s orasima, zatim drugu polovicu nadjeva i na koncu koru.

Stavite u hladnjak na tri sata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije