Sastanak u Bruxellesu

Topić: BiH želi u siječnju predati zahtjev za prijem u članstvo u EU

 Lidija Topic
11.01.2016.
u 17:30

Veleposlanica Topić je naglasila da Bosna i Hercegovina želi iskazati političku ambiciju i predati aplikaciju za prijem u članstvo u EU u siječnju 2016. na samom početku nizozemskog predsjedanja EU

Šefica Misije Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji veleposlanica Lidija Topić razgovarala je danas u Bruxellesu s povjerenikom EU za međunarodnu suradnju i razvitak Nevenom Mimicom.

Topić je Mimici predstavila aktualnu situaciju u BiH i informirala o napretku BiH u ispunjavanju uvjeta za predaju zahtjeva za članstvo u EU.

Ona je prenijela informacije o uspješno obavljenim aktivnostima unutar Bosne i Hercegovine, usvojenoj Reformskoj agendi i drugim strateškim dokumentima, te da je BiH od Europske komisije dobila, nakon dužeg vremenskog razdoblja, ohrabrujuće pozitivno Izvješće za 2015..

Veleposlanica Topić je naglasila da Bosna i Hercegovina želi iskazati političku ambiciju i predati zahtjev za prijem u članstvo u EU u siječnju 2016. na samom početku nizozemskog predsjedanja Europskom unijom. Predavanje aplikacije predstavlja podstrek za nastavak ustrajnog rada na izgradnji stabilnosti i funkcionalnosti zemlje.

Povjerenik Mimica se veleposlanici Topić zahvalio na informacijama, koje je ocijenio vrlo korisnim, i iznio da je, kao poznavatelj ozračja u Europskoj komisiji, a i situacije na zapadnom Balkanu u širem kontekstu, duboko uvjeren u neophodnost što skorijeg napredovanja Bosne i Hercegovine na europskom putu, te da će svakako, u svojim institucionalnim okvirima, podržati političke ambicije i proeuropski put Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije