čišćenje

Top trikovi iskusnih domaćica za kuhinjske ormariće kao nove

ciscenje
Dreamstime
14.02.2021.
u 18:11

Vaši kuhinjski elemti su uglavnom prva stvar koju netko uoči kad uđe u kuhinju, stoga je najbolje da ormariće nikada ne ostavljajte prljave. Umjesto toga, održavajte svoje ormariće čistima, blistavima i novima bez puno muke.

Bez obzira od čega su izrađeni, njihov izgled nije teško osvježiti. Sve što morate učiniti je odlučiti koji vam savjeti najbolje odgovaraju, a zatim započeti s čišćenjem, piše 24sata.hr. 

1. Ocat
Ocat je idealno imati pri ruci za čišćenje, pogotovo ako pokušavate ukloniti masnoću s površine - a vaši kuhinjski ormari definitivno su u kontaktu s puno masnoća. 

Pomiješajte otopinu octa i tople vode pola-pola u boci s raspršivačem i poprskajte je po vratima ormarića. Ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego što ih obrišete čistom, mekom krpom.

2. Sapun za posuđe
Sapun za posuđe inače nije popularno sredstvo za čišćenje, ali vrijeme je da ga svi isprobaju. Dodajte malo tekućeg sapuna za suđe u toplu vodu, u mješavinu umočite meku krpu i s njom operite ormariće.

Koristite drugu krpu (navlaženu samo vodom) da isperete sapun i sve završite suhom krpom s kojom ćete prebrisati ormariće kako ne bi ostale bijele mrlje od kamenca.

3. Uljni sapun
Kada iz svojih ormarića trebate ukloniti zakorenu mast ili hranu, uljni sapun je jedno od najjačih mogućih sredstava za čišćenje.

Trljajte ga po ormarima mekom krpom dok se masnoća ili hrana u potpunosti ne skinu, a zatim ponovite prolazak čistom krpom kako biste uklonili ostatke ulja.

4. Led
Da biste uklonili ljepljivu ili gnjecavu hranu iz ormarića, stavite nekoliko kockica leda u Ziploc vrećicu i držite ih na mjestu dok se ne stvrdne.

Pomoću plastičnog noža ili žlice ostružite hranu. Ako je na ormariću još uvijek tvrdoglavo zaljepljena hrana, ribajte je pastom od octa i soli.

5. Soda bikarbona i kokosovo ulje
Pomiješajte u omjeru 1:2 kokosovo ulje sa sodom bikarbonom dok se ne stvori gusta pasta. Utrljajte smjesu spužvom (ili prstima) po svojim ormarićima.

Ako u ormaru imate utore koje je teško očistiti, ribajte ta područja starom četkicom za zube. Kad završite s ribanjem, obrišite sve vlažnom krpom.

6. Izbjeljivač 
Ako trebate očistiti i dezinficirati svoje ormariće pomiješajte decilitar izbjeljivača sa 3,5 litre vode i sa spužvom operite ormariće. Ostavite da odstoji 5 minuta kako bi se površina dezinficirala prije ispiranja toplom vodom. Ostavite ormariće da se osuše na zraku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?