Pripreme za novu sezonu

Toni Karačić: Albanci imaju vrijednosti, nisu oni naivni

21.06.2021.
u 16:41

Sedam dana nakon što su ljetne pripreme otpočeli “Europljani” Borac, Sarajevo i Velež, krenuo je i Široki Brijeg. Što se nekima čini malo prekasno, piše Večernji list BiH. 

- Naša je momčad “iznijela” tešku i zahtjevnu sezonu, pa je igračima trebalo više vremena za odmor, fizički i psihički, ali nisu previše mirovali jer su dobili pojedinačni plan rada. Na testiranjima može se vidjeti koliko su se držali programa rada, rekao je za klupsku web-stranicu trener Širokog Brijega Toni Karačić i dodao da danas počinju treninzi na višoj razini.

Kvalitetne pripreme

- Imamo tri tjedna do utakmice Uefine Konferencijske lige. Mislim kako je to dovoljno vremena za kvalitetne pripreme koje ćemo u cijelosti odraditi u SC “Musa - Karačić” na Blatu.

Dakle, danas bi trebale početi “prave” pripreme, a na treningu bi se trebala pojaviti i pojačanja. Koja, pitanje je bez potpunog odgovora. Spominje se niz imena, ali dva se potpisa, sudeći po informacijama s Pecare, čine “odrađena i obrađena”.

Riječ je o dvadesetčetverogodišnjem Ivanu Paponji, veznom igraču iz hrvatskog trećeligaša Jadrana iz Ploča, te Zadraninu Toniju Kolegi, također dvadesetčetverogodišnjaku, napadaču koji stiže iz zagrebačkog drugoligaša Rudeša. Priča o dolasku iskusnoga veznjaka Ivana Čurjurića (Zadar, 1989.), bivšeg člana “degradiranog” Olimpika, ranije Željezničara i Zrinjskog, još je nejasna i nesigurna. Pripremama su se pridružili igrači - povratnici s posudbe - Danijel Lukić (2001.), napadač koji je zapaženo odigrao sezonu u hrvatskom trećeligašu Neretvancu iz Opuzena i dao svoj veliki doprinos osvajanju 1. mjesta (11 golova).

Kristijan Sesar povratnik je s posudbe iz Posušja, dok je Toni Nikić povratnik s posudbe u Čapljini. Tu su i četvorica igrača priključenih prvoj momčadi iz juniora: vratar Ivan Puljić (19 godina), srednji braniči Mate Lasić (19) i David Martić (19) te desni bočni Ivan Mustapić (19). Do sada su ugovorene dvije pripremne utakmice, protiv Veleža na Pecari 30. lipnja te protiv novog hrvatskog prvoligaša Hrvatskoga dragovoljca na Blatu 3. srpnja.

Dojmovi iz Podgorice

U subotu navečer trener Toni Karačić te pomoćni trener Frano Hrkać i nekoliko klupskih čelnika “skoknuli” su u Podgoricu i pogledali protivnika u 1. pretkolu Konferencijske lige Vllazniju iz Skadra protiv Budućnosti u prijateljskom susretu koji je završen s miroljubivih 1:1 (Mijović za Budućnost u 5., Coba za Vllazniju u 65. minuti). Dojmovi su dosta zanimljivi.

- Vidio sam dobro organiziranu i kvalitetnu Vllazniju koja je bez oscilacija odigrala 90 minuta. U svim linijama imaju dobre pojedince. Još ćemo ih analizirati jer imamo snimku utakmice. Nije Vllaznija tek tako osvojila albanski kup, dok je prvenstvo izgubila za manje postignuti gol... Saznali smo i da su im otišli neki igrači, drugi došli... Bili smo u kontaktu s trenerom i čelnicima kluba. O Širokom znaju puno, pa i previše. Ističu da je Široki ranije u euroutakmicama izbacio Partizani Tirana i Teutu Drač... Čelnici klubova dogovorili su detalje oko boravka Vllaznije u Hercegovini i Širokog u Skadru. Vllaznija će odsjesti u Međugorju dva dana prije utakmice na Pecari, dok će Široki imati smještaj u Skadru - kaže Toni Karačić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije