Bivši vlasnik Agrokora

Todorić: Volio bih biti premijer Bosne i Hercegovine

Ivica Todorić
Schreenshot/FTV
22.11.2023.
u 08:17

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić je u razgovoru za Federalnu televiziju otkrio da bi volio biti premijer Bosne i Hercegovine te je objasnio zašto.

"Ovo što se danas događa, međunacionalni sukobi, to je ogromna šteta, duboko sam uvjeren da BiH ima velikih šansi za razvoj. Svaki narod ima interese da živi u takvoj državi", kazao je Todorić.

"Ja ću otići kod svakoga - premijera, predsjednika - sjesti, pokušat ću im otvoriti oči kolike su prilike. Jako bih volio biti premijer BiH. Tamo imate više politički nego ekonomski život za građane", rekao je Todorić.

Odgovorio je na pitanje zašto se rušio Agrokor.

„Kad su se meni dogodili ti problemi oko Agrokora, nisam bio svjestan o čemu se radi. Ruski veleposlanik se javio, on je ustvari počeo te medijske napade. Ja sam to smatrao beznačajnim. Kako se razvijao taj proces napada na mene i moju kompaniju – išli su u dva smjera – odjedanput su rekli Ivica Todorić je kriminalac i lopov, a s druge strane Agrokor je u problemima. Saznao sam kasnije da Agrokor napada vlastita država“., kazao je.

Todorić se osvrnuo na očekivanja od arbitražnog postupka.

"To ide na stol najkompetentnijim ljudima danas na svijetu. Teško je kazati kakvu će oni odluku donijeti. Sedam godina radim na tom predmetu. Sto posto sam siguran sam da ću to dobiti. Onda iza toga se traži određena naknada. Nismo izračunali još kolika", kazao je nekadašnji vlasnik Agrokora.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije