ULAGANJA

Todorić će u Kreševu graditi punionicu vode

Ivica Todorić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
19.01.2014.
u 10:24

Projekt je vrijedan 1,5 milijuna maraka

Svjetlan Stanić, poduzetnik koji je podrijetlom iz Kreševa, kani uskoro upravo u Kreševu graditi punionicu sokova brenda Juice koji je kupio od Ivice Todorića, vlasnika koncerna Agrokor. I sam Todorić planira uskoro u Kreševu graditi punionicu vode. Prema našim saznanjima, Ivica Todorić bi trebao graditi tvornicu iduće godine tvornicu, a u ovoj godini trebao bi se riješiti put. Polovinom godine Todorić bi trebao i doći u Kreševo i razgovarati s vlastima ove općine. Bolja cestovna infrastruktura neophodna je za realiziranje dva spomenuta, ali i svih drugih gospodarskih projekata u Kreševu, naglasio je općinski načelnik Radoje Vidović. “Ono što bi nama u ovom trenutku bilo najvažnije jest proširiti prometnicu Kreševo - Lepenica preko Han Ivice.

Projekt je vrijedan 1,5 milijuna maraka. To se možda nekima čini velim iznosom, ali imajući u vidu da samo jedna Stanićeva tvrtka u Kreševo godišnje u županijski proračun uplati pola milijuna maraka na ime poreza na dohodak, nije teško zaključiti da bi prava šteta bila ne osigurati infrastrukturu za otvaranje novih pogona kod nas u Kreševu, a ne u nekim drugim općinama, odnosno županijama”, objasnio je načelnik općine Kreševo, Radoje Vidović. Deficit od pola milijuna maraka koji je ogroman imajući u vidu činjenicu da je ukupan prošlogodišnji proračun općine iznosio 1,38 milijuna maraka, te razni projekti čije je realiziranje neophodno kako bi se kreševskom gospodarstvu vratio nekadašnji sjaj, stanje je koje je preuzimanjem dužnosti načelnika općine Kreševo, nakon prijevremenih izbora održanih u prosincu prošle godine, zatekao Radoje Vidović. On je stanje u ovoj općini ocijenio ne baš sjajnim, ali ne i kritičnim.

Umjesto „kukanja“, Vidović smatra da je neophodno prihvatiti se posla, donijeti proračun koji će biti restriktivan u svakom pogledu kako bi se sanirao manjak od pola milijuna, te krenuti s projektima bez kojih nema otvaranja novih proizvodnih pogona.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije