Mjere Vlade HNŽ-a

Tko se odrekne kamata, prije će dobiti zaostatke

'SPO - BIH NEVENKO HERCEG SNIMIO STOLE LASIC'
'STOLE LASIC'
17.11.2015.
u 06:45

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije potaknula je izmjenu više zakona o pripadnosti prihoda, raspodjeli dobiti..., kojim bi se financijski znatno ojačala pozicija ove i drugih županija, a njezin premijer Nevenko Herceg tvrdi kako su već do sada primjetni rezultati rada ove Vlade koja je uspjela izmiriti 21 milijun maraka dugovanja iz prošle i ove godine. Kada je preuzela vođenje HNŽ-a, ova Vlada naslijedila je 118 milijuna maraka dugovanja.

Financiraju brojne institucije

"U određenoj smo mjeri stabilizirali proračun na rashodovnoj strani. Uspijevamo pokrivati redovite obveze koje proračun prati kada su u pitanju plaće, doprinosi, socijalne kategorije, civilne žrtve rata, grantovi koji imaju karakter plaća prema sveučilištima, bolnicama, kulturnim institucijama, kazalištima, parkovima prirode i drugim institucijama koje su na proračunu", rekao je Herceg. 
On, međutim, strahuje kako bi se stabilizacija prilika mogla poremetiti u slučaju ako Ustavni sud nastavi "štancati" presude o ovrsi proračuna na temelju presuda o isplati razlike u regresu, toplom obroku i putnim troškovima, koji godinama nisu izmirivani. Već sada se radi o 36 milijuna KM pravomoćnih presuda, u što su uključeni i sudski troškovi i zatezne kamate. 
"Mi ćemo ići u dva smjera kako bismo u proračunu nastavili svake godine predvidjeti dio sredstava koji će ići za isplatu presuda, ali ćemo ponuditi i mogućnost izvansudskih nagodbi prema kojima bi oni koji bi se odrekli kamata, pri isplati novca imali prioritet.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije