Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Tko je Johann Sattler, nasljednik Lars-Gunnara Wigemarka u BiH?

Johann Sattler trenutno obnaša funkciju austrijskog veleposlanika u Albaniji. Svoje će dužnosti kao posebni predstavnik EU u BiH preuzeti 1. rujna 2019.
08. kolovoza 2019. u 17:21 0 komentara 302 prikaza

Austrijski diplomat Johann Sattler bit će novi posebni predstavnik Europske unije u BiH. On će na ovoj funkciji zamijeniti Lars-Gunnara Wigemarka.

Johann Sattler studirao je političke znanosti i slavistiku na sveučilištima u Innsbrucku, Pragu i Moskvi. 2008. godine doktorirao je na Sveučilištu u Beču. U diplomatskoj službi Republike Austrije aktivno radi od 1996. godine, donosi N1.

Od 2008. do 2013. Sattler je bio direktor izdavač za WAZ Media Group i Axel Springer u Moskvi.

Radio je i kao zamjenik voditelja Ureda glavnog tajnika pri Ministarstvu vanjskih poslova, savjetnik za politička pitanja u austrijskom veleposlanstvu u Washingtonu i član ureda posebnog predstavnika EU za jugoistočnu Europu (Pakt o stabilnosti) u Bruxsellesu.

Prije toga je tri godine bio na čelu Odjela za zapadni Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova u Beču.

Johann Sattler trenutno obnaša funkciju austrijskog veleposlanika u Albaniji. Svoje će dužnosti kao posebni predstavnik EU u BiH preuzeti 1. rujna 2019., a za početak imenovan je na dvije godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.