Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Tisuće štediša iz BiH ostale bez desetina milijuna maraka

19. studenoga 2019. u 20:00 0 komentara 804 prikaza
štediše

Europski sud za ljudska prava u Strazburu obavijestio je Udruženje za zaštitu deviznih štediša u BiH da je proglasio neprihvatljivim aplikacije štediša ''Ljubljanske banke'' protiv Slovenije i BiH. 

Potvrdila je ovo za Avaz Amila Omersoftić, predsjednica ovog udruženja, koja kaže kako će tisuće štediša ostati bez desetina milijuna maraka!

- Utvrdili smo da naša štednja nikad nije prenesena na Agenciju za privatizaciju. A i Europski sud je utvrdio kako je sva štednja u Sloveniji. Štediše koje nisu imale novac angažirati odvjetnike u Sloveniji pred višim sudovima podnijele su aplikacije Europskom sudu da utvrde tko je dužan novac vratiti štedišama. Sudac pojedinac je odlučio kako Sud ne može raspravljati o našim pravima – ističe Omersoftić.

Ona upozorava da tisuće štediša ostaju bez svoje imovine, zbog toga što ni zakon u BiH ne dozvoljava da BiH vrati tu štednju.

- Radi se o tisućama štediša u iznosu od 40 milijuna maraka, uz kamate od 47 posto – kaže Omersoftić i dodaje kako nemaju pravo ni na apelaciju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.