ima i stranih turista

Tisuće kupača spas od ljetnih vrućina potražile na Panonskim jezerima

22.07.2018.
u 10:11

Panonska jezera u Tuzli posljednjih dana mjesto su gdje većina Tuzlaka, ali i mnogih građana s područja Tuzlanske županije, dijelova Republike Srpske koji gravitiraju ovoj županiji, ali i cijele Bosne i Hercegovine, pokušava naći spas od ljetnih vrućina.

Tako je bilo i jučer, kada je Avazov fotoreporter naišao na prazne trgove i ulice, koji su, u neka druga vremena, posebno subotom, uglavnom puni šetača. Onima koji nisu sebi mogli priuštiti odlazak na neku od izreklamiranih morskih destinacija, Panonska jezera su, kažu kupači, “adekvatna i usto jeftinija zamjena”.

Među kupačima mogu se primijetiti i mnogi strani državljani koji jeftinim zrakoplovnim linijama do Tuzle, nerijetko, koriste vikende za kupanje u Panonskim jezerima. Mnogi, posebno naši građani koji žive u dijaspori, smatraju da bi posjeti stranih turista, zahvaljujući blizini Zračne luke Tuzla, bili i češći i masovniji, samo da postoji dobro osmišljena reklama Panonskih jezera, kao i mnogih drugih turističkih vrijednosti koje ima kako ovaj tako i drugi gradovi u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, Tuzla je jedini grad u Europi koji ima slana jezera i jedini grad na svijetu čija se slana jezera, kupalište i plaža nalaze u središtu grada. Kada se, prije nekoliko milijuna godina, Panonsko more povlačilo s velikog dijela europskog tla, ispod Tuzle je ostavilo milijune tona naslaga kamene soli i slane vode.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?