od 1. travnja

Testiranje na koronavirus i na zračnoj luci u Sarajevu

31.03.2021.
u 19:59

Na zračnoj luci u Sarajevu, putnici, ali i svi ostali građani od sutra mogu izvršiti testiranje na prisustvo koronavirusa.

Naime, poliklinika Eurofarm, s kojom je sklopljen ugovor o suradnji će na zračnoj luci vršiti antigen i RT-PCR test, a vrijeme potrebno za dobivanje rezultata testa će biti 15-20 minuta za antigen testiranje, odnosno jedan i pol sat za PCR test, priopćeno je iz zračne luke u Sarajevu.

Planirano je da se antigen testiranje vrši unutar terminalne zgrade, dok bi se PCR testiranje obavljalo na prostoru ispred zgrade terminala po drive-in principu, gdje je postavljen odgovarajući kontejner u kojima će biti smješteni ljudi i oprema potrebna za uzimanje i analizu uzoraka.

Cijena PCR testiranja je 100 KM, dok antigen testiranje košta 45 KM, a cijene su formirane uzimajući u obzir brzinu obrade uzoraka i dobivanje rezultata.

Također, važno je naglasiti da je MAS za partnera na ovom projektu odabrao polikliniku koja već ima iskustvo sa testiranjem na koronavirus na zračnim lukama, a za partnera su odabrani i od zračne luke Ramsgate u Londonu.

I za kraj važno je navesti da ciljna grupa kada su u pitanju korisnici ovih usluga nisu isključivo putnici koji lete sa MAS-a, već i sve druge osobe kojima je potrebna brza i kvalitetna usluga testiranja na virus Covid-19.

Radno vrijeme punktova za testiranje na zračnoj luci u Sarajevu će biti u skladu sa otvorenošću zračne luke, od ranih jutarnji do kasnih večernjih sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije