Klamidija

Testiranje na bakteriju kod privatnika bit će refundirano

Trudnica
Grgo Jelavić/PIXSELL
07.11.2015.
u 06:15

Trudnice i žene koje imaju problema sa začećem prinuđene su obaviti niz liječničkih pregleda, među kojima je i testiranje na bakteriju klamidiju, što već duže od 20 dana u Institutu za javno zdravstvo RS nije moguće jer je uređaj za njezino utvrđivanje na popravku. U Institutu za javno zdravstvo RS kažu da je uređaj na kojem rade testiranje uzoraka na bakteriju klamidiju bio na redovitoj popravci i da je trenutačno na provjeri. - Svaki dan očekujemo da će ponovno biti u funkciji. Ovom prilikom ispričavamo se našim pacijentima i molimo ih za razumijevanje - naglasili su iz Instituta.

Osiguranici koji urade testiranje na bakteriju klamidiju u nekoj od ustanova s kojima Zavod zdravstvenog osiguranja RS nema ugovorenu tu uslugu, mogu predati u nadležnoj poslovnici ZZO zahtjev za refundaciju troškova. - Uz račun i kopiju medicinske dokumentacije, trebaju priložiti potvrdu iz Instituta da u njemu ta uslugu nije mogla biti pružena i broj svog računa - rekli su iz Zavoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?