Marina Pendeš

Terorizam opća prijetnja BiH

marina pendeš
30.11.2015.
u 17:08

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš kazala je danas kako je terorizam nešto sa čim se svi trebamo suočiti, jer je terorizam opća prijetnja BiH i nema ni vjeru ni naciju.

Pendeš je na konferenciji za medije u Sarajevu, u povodu 1. prosinca – Dana Oružanih snaga BiH, rekla kako Ministarstvo obrane BiH još nije dobilo nikakvu povratnu informaciju kada je u pitanju istraga o ubojstvu dva pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu kod Sarajeva.

„Uputit ću određenim sigurnosnim institucijama zahtjev za informiranje, da vidimo dokle su stigli i što su poduzeli“, kazala je Pendeš.

Kazala je kako iz Ministarstva obrane BiH ne mogu detaljnije komentirati ubojstvo dva pripadnika Oružanih snaga BiH koje se dogodilo u Rajlovcu 18. studenoga, kao ni napad na generala Antu Jelača koji se dogodio u tunelu Salakovac, 20. studenoga, dok istražni organi BiH ne završe svoj posao.

„Terorizam je opće zlo i on je problem, ne samoo u BiH, nego i diljem svijeta. A adekvatna odgovor na bilo kakve terorističke i druge napade ne može biti samo iz djelokruga rada Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH, nego iz svih institucija BiH“, kazala je Pendeš.

Na novinarsko pitanje je li Ministarstvo obrane BiH razmišljalo o formiranju posebne jedinice za brzo djelovanje zbog teroristički prijetnji, ali i ubojstva vojnika, Pendeš je naglasila kako očekuje da će se do kraja sljedećeg mjeseca u Predsjedništvu BiH usvojiti dokument pregled obrane koji bi trebao dati odgovor na ovo pitanje.

„Prije toga obzirom kako je naš vrhovni zapovjednik Predsjedništvo, ali da i Parlament ima svoju ulogu, mi o tome ne možemo sami odlučiti, ali to ćemo predložiti kad se usvoji pregled obrane, a vezano za izmjenu formacije Oružanih snaga BiH obzirom na prijetnje s kojima smo suočeni“, rekla je Pendeš i dodala kako je obaveza svih  “potruditi se da sigurnost bude na što većoj razini”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije