Vrijeme

Temperature će ići do 25 °C, a onda drastično zahladnjenje

22.03.2024.
u 16:16

Od noći na petak pa do petka poslijepodne kiše će biti u većem dijelu zemlje. Na višim planinama lokalno može biti snijega

Do kraja ovog tjedna bit će još oborina, prve od večeras, a druge u nedjelju. U subotu će biti najtoplije uz moguće ljetnih 25 °C lokalno, prognoziraju meteorolozi s bhmeteo.ba.

- Od noći na petak pa do petka poslijepodne, uz naoblačenje, kiše će biti u većem dijelu zemlje. Na višim planinama lokalno može biti malo snijega. Krajem dana oborine će prestati, a navečer će dolaziti do postupnog smanjenja naoblake. Najviše oborina u Krajini, većinom od 3 do 7 mm, a najmanje u Hercegovini, gdje je tijekom petka moguće da bude duljih sunčanih razdoblja - navodi se u prognozi.

Dodali su da će jutarnja temperatura u petak biti od 4 do 8, lokalno do 10 °C. Dnevna temperatura od 12 do 18, u Hercegovini od 17 do 22 °C. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku i toplo. Navečer i u noći na nedjelju postupno se očekuje porast naoblake sa sjeverozapada.

- Jutarnja temperatura u subotu od 2 do 6, lokalno do 10 °C. Dnevna temperatura od 16 do 22, lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25 °C. Vjetar većinom umjeren do lokalno na udare jak jugozapadni. Nedjelja će, uz naoblaku, donijeti oborine diljem zemlje, kišu - a na planinama snijeg. Zahladnjet će. U ponedjeljak oborine prestaju uz razvedravanje, a od utorka, prema trenutačnim prognozama, strujanja će okretati na jugozapadna uz porast temperature, ali bi se zadržalo i dalje promjenjivo vrijeme - zaključuje se u prognozi.

I norveška meteorološka stranica yr.no, koja je poznata po preciznim i točnim prognozama, za Bosnu i Hercegovinu najavljuje novu veliku promjenu vremena sa zahladnjenjem. Temperature bi idućeg tjedna mogle opet pasti ispod nule.

Norveški meteorolozi u svojoj prognozi za Bosnu i Hercegovinu za idući utorak predviđaju i nove minuse, pa se tako očekuje minus 4 stupnja. Dnevne temperature će i dalje biti relativno visoke, prema norveškim meteorolozima. Slično vrijeme zadržat će se sve do idućeg četvrtka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?