USKRS NA STOLU

Teleći kotleti s timijanom i pečeni mladi krumpir sa začinskim biljem - recept za pravi blagdanski ručak

04.04.2021.
u 08:30

Tajna ovog pečenja jest da se meso peče puna dva sata na nižoj temperaturi, a prije toga ga treba kratko sa svih strana obraditi na grill tavi. Rezultat - kotleti koji se doslovce tope u ustima, prava senzacija!

Darujemo vam još jedan izvrstan recept za blagdanski ručak Marije Herjavić Jerkić. Kad su u pitanju svečane prigode, poput blagdanskog ručka, zamolite mesara da vam kotlete profesionalno obradi kako biste goste oduševili i prezentacijom jela. 

Teleći kotleti s timijanom

Sastojci: obrađeni teleći kotleti u komadu, oko 2,5 kg ulje 30 g soli ili po želji timijan, količina po želji

Postupak: U posuditi promiješajte i povežite začine i ulja toliko da dobijete finu emulziju. Smjesu dobro utrljajte u meso sa svih strana. Grill tavu s uljem dobro ugrijte, zapecite u njoj kratko meso sa svih strana kako bi se zatvorile pore te prebacite u posudu za pečenje. Dobro zatvorite folijom i pecite u pećnici 2 sata na 160 stupnjeva. Maknite foliju i tako pecite na 220 stupnjeva još 10-15 minuta, dok se ne zapeče do željene razine. Izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i pustite da se odmori prije rezanja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije