Alarmantno stanje

Tehnički neispravno 75% vozila upućenih na izvanredni pregled

tehnički pregled
13.07.2022.
u 07:15

U prvoj polovini godine u RS-u su na izvanredni tehnički pregled upućena 943 vozila, od kojih je 707 ili 75% bilo tehnički neispravno, zbog čega su preventivni pregledi jako važni, rečeno je na početku preventivne kampanje "Vozite li tehnički ispravno vozilo - provjerite".

Pomoćnik ministra za cestovni promet RS-a Dragan Stanimirović rekao je da Ministarstvo prometa i komunikacija sudjeluje u svim kampanjama koje za cilj imaju povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

- Tehnički pregled predstavlja obvezan dio preventive za sigurno odvijanje prometa, a resorno ministarstvo apelira na vozače da, s obzirom na to kako je sezona godišnjih odmora, u idućem razdoblju preventivno pregledaju vozila kako bi smanjili eventualne negativne posljedice u prometu - rekao je Stanimirović.

Istaknuo je da su najčešće neispravnosti na vozilima registrirane na uređajima za osvjetljenje i svjetlosnu signalizaciju, dijelu koji se tiče sustava za upravljanje te na sustavima za kočenje. Načelnik Јedinice policije za sigurnost prometa u Upravi policije MUP-a RS-a Goran Amidžić rekao je da je prošle godine u RS-u registrirano 437.460 vozila, što je za 4% više u odnosu na 2020. Naglasio da su u prvih šest mjeseci ove godine na izvanredni tehnički pregled upućena 943 vozila, od kojih je 707 ili 75% bilo tehnički neispravno.

- 90 vozača, odnosno oko 9,5%, odbilo je se odazvati izvanrednom tehničkom pregledu i jasno je da su to učinili jer sumnjaju u to da su njihova vozila tehnički neispravna - rekao je Amidžić. Starost vozila na cestama RS-a je oko 17,3 godina, više od 45% starije je od 20 g., dok je oko 90% starije od 10 g. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije