vijeće ministara

Tegeltija: Za zdravstvo ćemo dodijelit gotovo 15 milijuna KM

17.09.2020.
u 20:58

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je kako bi na narednoj sjednici ove institucije trebala biti donesena odluka o dodjeli gotovo 15 milijuna KM zdravstvenom sektoru u BiH.
Tegeltija je precizirao kako se radi o 14,9 milijuna KM i da je to dio od ukupno 42 milijuna KM izravne pomoći Vijeća ministara gospodarstvu i zdravstvenom sektoru zbog pandemije koronavirusa iz ušteda u proračunu zajedičkih institucija.

"Ta 42 milijuna su 5,5 posto naših izvornih prihoda", dodao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, preostali dio sredstava namijenjen je za realni srektor, u prvom redu za oporavak međunarodnih zračnih luka, poduzeća koja se bave javnim prevozom putnika, posebno međunarodnim prometom, turizam i ugostiteljstvo, te izvoznike.

"Moje je osobno mišljenje da moramo pomoći insitucije kulture i sportske saveze", istaknuo je Tegeltija, piše Klix.  

Tegeltija je uvjeren da je Vijeće ministara od početka pandemije koronavirusa uradio sve što je bilo u njegovoj nadležnosti, a što je bilo potrebno za građane BiH.

Prema njegovim riječima, najvažnija stvar bila je kako pomoći zdravstvenim radnicima, koji su na samom početku tražili da se osigura kontrola ulaska u BiH, a nakon čega su uslijedile aktivnosti na otvaranju tzv. „zelenih koridora“ neophodnih za opskrbu tržišta BiH i zemalja regije. 

"Potom smo pristupili osiguranju financijske i humanitarne pomoći", rekao je Tegeltija.

Tegeltija je poručio kako će biti osiguran novac za cjepivo protiv koronavirusa, te će podrška realnom i zdravstvenom sektoru biti potrebna i u narednoj godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije