SARAJEVO

Tegeltija: Uskoro otvaranje granica za strance koji dosad nisu mogli u BiH

02.09.2020.
u 15:38

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je danas u Sarajevu da je na današnjem sastanku s entitetskim premijerima dogovoreno otvaranje bh. granica za strane državljane koji dosad nisu mogli ući u BiH, pod uvjetom da imaju negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

Dodao je da je dogovoreno i da će Vijeće ministara BiH, u suradnji s entitetskim vladama u narednih 20-ak dana pripremiti program koji će sadržavati novi investicijski ciklus i rasterećenje privrede za razdoblje od 2021. do 2022.

- U isto vrijeme bit će pripremljen program zaštite domaće privrede za navedeno razdoblje i te programe ćemo predstaviti javnosti u drugoj polovini rujna - istaknuo je Tegeltija.

Naveo je i da je odlučeno da bude otvoren proces pregovora sa MMF-om i da očekuju da misija te institucije u listopadu posjeti BiH.

- Nakon toga bi u naredna dva mjeseca mogli ugovoriti novi aranžman s MMF-om, a očekujemo skori završetak pregovora s Europskom komisijom vezanih za makrofinancijsku pomoć - pojasnio je Tegeltija.

Precizirao je da će od Europske komisije tražiti da makrofinancijska pomoć ne bude vezana samo za jednu godinu, već za narednih pet do šest godina kao za zemlje članice EU.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?