zastupnički dom bih

Tegeltija: Svjestan sam odgovornosti prema građanima i spreman na reforme

Foto: Fena
1/5
05.12.2019.
u 10:56

Zoran Tegeltija, mandatar za novi saziv Vijeća ministara, u svom obraćanju zastupnicima Zastupničkog doma kazao je da će kao budući predsjedatelj Vijeća ministara BiH prvenstveno biti posvećen vladavini prava i vrijednostima na kojima počivaju suvremene demokracije svijeta.

- Svjestan sam odgovornosti prema građanima i spreman sam da osiguramo reforme, koje će biti usmjerene na svakodnevno rješavanje pitanja građana i zasnovane na vladavini prava. Spreman sam pokazati spremnost da buduće Vijeće ministara može provesti reformske procese koji će omogućiti put BiH ka Europskoj uniji- kazao je Tegelltija, piše Avaz.  

Donošenje proračuna jedan je od prioriteta budućeg Vijeća ministara, kazao je Tegeltija. 

- Socijalni i sigurnosni izazovi s kojima s suočavaju građani i zemlja, ekonomija, reforma javna uprave, vladavina prava, europski put, migrantsk kriza, izbjeglice, mladi, žene i ostale kategorije društva, bit će ključna pitanja kojima će se baviti Vijeće ministara BiH - kazao je Tegeltija. 

Nakon što budući predsjedatelj iznese kompletan ekspoze svog budućeg rada, Zastupnici će glasovati o prijedlogu njegovog imenovanja.

Prije nego što je Denis Zvizdić, predsjedatelj Doma pročitao dnevni red zastupnici su se izjašnjavali o prigovoru zastupnika Damira Arnauta da u dvorani nema članova Predsjedništva BiH kao predlagača, iako je, kako navodi, po Poslovniku sjednici dužan nazočiti barem jedan od predlagača.

Zvizdić je dao na glasovanje da se rasprava o ovom pitanju nastavi bez nazočnosti članova Predsjendištva BiH koji su na službenom putu u Sloveniji koja je usvojena te je sjednica nastavljena bez predstavnika predlagača. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije