novi predsjedatelj VM

Tegeltija sutra započinje konzultacije za imenovanje Vijeća ministara BiH

05.12.2019.
u 16:29

Tegeltija je najavio da sutra i sljedeći tjedan planira obaviti konzultacije s političkim strankama o imenovanju ministara i zamjenika ministara.

Nakon što je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine imenovao Zorana Tegeltiju za novog predsjedatelja Vijeća ministara BiH, on je danas u prvom obraćanju javnosti najavio da sutra i sljedeći tjedan planira obaviti konzultacije s političkim strankama o imenovanju ministara i zamjenika ministara.

Izrazio je nadu da će stranke dostaviti svoje kandidate na vrijeme kako bi se završile provjere te smatra kako bi se trebao u dogledno vrijeme imenovati potpun novi saziv Vijeća ministara BiH.

- Postoji dovoljno vremena da se ovaj posao završi do Nove godine, ali to na neki način otežava činjenica da nastupaju blagdani. Prema datumima koji se u medijima spominju, a to su 18. i 23. prosinac, kada bi trebale biti sjednice, ja ću biti spreman za njih - dodao je Tegeltija.

Kada su u pitanju imena novih ministara i zamjenika ministara, Tegeltija kaže kako se unutar stranaka već znaju imena te je izrazio nadu da će mu imena kandidata na vrijeme i priopćiti, a on će ih onda priopćiti javnosti.

Kao i pred zastupnicima i novinarima je ponovio da će dokument Program reformi biti okvir za suradnju sa Sjevernoatlantskim savezom (NATO) jer ga je nadležni organ (Predsjedništvo BiH) usvojio i on će ga  poslati u Bruxelles. 

- Poštivat ću Ustav BiH i ustavne nadležnosti svih institucija, a u Ustavu BiH je definirana jasno pozicija Predsjedništva BiH i odnos između Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH. Dužni smo provoditi dokumente koji definiraju pitanje vanjske politike i obrane, što je u nadležnosti Predsjedništva - zaključio je Tegeltija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije