Predsjedatelj Vijeća ministara

Tegeltija: Nitko ne želi novo zatvaranje, bilo bi pogubno po ekonomiju

Zoran Tegeltija
Armin Durgut/PIXSELL
23.10.2020.
u 18:23

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je o epidemiološkoj situaciji u državi s direktorom Odjela Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Europu Alfredom Kammerom.

Tema je bila trenutna epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini i posljedice po upravni, zdravstveni i gospodarski sustav zemlje.

Tegeltija je istaknuo da trenutna situacija zahtijeva puni angažman institucija svih razina vlasti kao i stanovništva kako bi se zaustavilo širenje virusa i spriječila neželjena eskalacija, piše Klix.ba. 

Dodao je da nitko ne želi novo zatvaranje koje bi bilo pogubno po ekonomiju i apelirao na stanovništvo da se pridržava mjera nadležnih kriznih stožera.

Tegeltija je iskazao interes BiH za nastavak suradnje s MMF-om putem otvaranja procesa pregovora o novom aranžmanu. Rekao je da bi novi aranžman s ovom financijskom institucijom pomogao u prevazilaženju ekonomske i socijalne krize prouzročene pandemijom koronavirusa.

Sastanku je nazočio guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?