Predsjedatelj Vijeća ministara

Tegeltija: Nije točna Izetbegovićeva izjava kako SNSD želi samo imenovati Srbe

10.06.2020.
u 20:35

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je kako aposlutno nije točna izjava Bakira Izetbegovića da SNSD želi samo imenovati Srbe, navodeći kako od pet pozicija, za koje su završene kompletne procedure, od čega za četiri i prije formiranja novog saziva Vijeća ministara, samo su dvije predviđene za kandidate iz reda srpskog naroda.

Tegeltija je naglasio kako će, zbog poštivanja procedure završetka natječaja i poštivanja zakona, imenovanja i dalje predlagati.

"Ako se postigne bilo kakav drugačiji dogovor o rasporedu pozicija, ispoštovat ću i to, jer smatram kako je najvažnije da na rukovodećim pozicijama u institucijama imamo ljude u mandatu", istaknuo je Tegeltija, prenosi Srna. 

On je rekao kako je nepojmljivo da dvije najvažnije sigurnosne agencije danas nemaju svoje rukovoditelje u mandatu.

"Moj stav, stav SNSD-a je da dadnemo ljudima mandate, da znamo tko za što odgovara i nadam se da ćemo do kraja ovog mjeseca doći do dogovora o raspodjeli ovih političkih funkcija", izjavio je Tegeltija upitan da prokomentira izjavu člana Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da SNSD pokušava jednostrano i bez međustranačkog dogovora imenovati Srbe na pozicije.

Govoreći o neizglasavanju nepovjerenja ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staši Košarcu, Tegeltija je rekao kako je ministar Košarac dugo u Parlamentu i kako su glasovanje za njegovu smjenu, kao i rasprave o tome, bile posebne. 

"Čak i oni koji su tražili smjenu ministra Košarca pohvalno su govorili o njegovom radu i mislim kako je današnjim glasovanjem, kada nije izglasano nepovjerenje, poslana dobra poruka - da nitko nikome ne treba mijenjati izabrane ministre ukoliko nisu prekršili zakon i ukoliko nisu napravili nešto što je nespojivo s poslom koji obavljaju", istakao je
Tegeltija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije