predsjednik VSTV-a

Tegeltija: Ne želim da prođem kao Jozo Leutar u Sarajevu

Milan Tegeltija
07.12.2020.
u 20:22

Ne želim da prođem kao Jozo Leutar u Sarajevu, kazao je za N1 Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a, aludirajući na atentat iz 1999. godine.

On je dodao kako je zabrinut za svoju sigurnost jer nema pratnju i osiguranje. 

''Želio sam vidjetim kako razmišljaju članovi Vijeća i kako ću se postaviti dalje. Čuo sam kako je raspravljao jedan broj članova, moja će odluka biti bazirana na tome i na osjećaju sigurnosti koji imam. Ne znam što vi zaključujete, ne želim da naslutiti bilo što, govorim koji su parametri na osnovu kojih se ja opredjeljujem. Ja sam čovjek demokrata, radim sve u skladu sa Zakonom, ništa što budem uradio neće biti protiv zakona i neće blokirati instituciju. Osjećam se ugroženim i da mi je narušena sigurnost, ja nemam nikakvo osiguranje. Evidentno je da se pratim i snimam, ne želim proći kao Jozo Leutar u Sarajevu, ne planiram imati takve posljedice. Sve što je danas činjenica, će biti opredjeljujuće kod donošenja odluke'', istaknuo je Tegeltija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije