Investicijska konferencija

Tegeltija na konferenciji o Zapadnom Balkanu u Londonu

24.02.2020.
u 13:05

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija danas je u Londonu sudjelovao na Investicijskoj konferenciji o Zapadnom Balkanu koju organizira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Nakon službenog otvaranja Konferencije i pozdravnih riječi predsjednika EBRD-a Sume Čakrabatija i Andreja Plenkovića, premijera Republike Hrvatske koja predsjedava Europskom unijom, održana je i sjednica na kojoj su sudjelovali predsjedatelj Vijeća ministara BiH, te premijeri i ministri zemalja zapadnog Balkana.

Na marginama Konferencije, Tegeltija se sastao s predsjednikom EBRD-a Sumom Čakrabatijem, s kojim je razgovarao o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, te regionalnim projektima i inicijativama.

Ovom prilikom, Tegeltija je istaknuo da je novi saziv Vijeća ministara u potpunosti opredijeljen da, u skladu sa svojim nadležnostima, zajedno s vladama entiteta nastavi predano raditi na europskim integracijama i reformskim procesima usmjerenim na stabilizaciju gospodarskih prilika, gospodarski rast, povećanje efikasnosti javne uprave, te privlačenje domaćih i stranih investicija s ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

Na sastanku je razgovarano i o investicijskim planovima za naredno razdoblje, s posebnim fokusom na intenziviranje suradnje u pružanju podrške inicijativi za ojačavanje investicijske  klime u BiH.

Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Londonu, na marginama Investicijske konferencije EBRD-a o Zapadnom Balkanu, s parlamentarnom državnom podsekretarkom Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Vendi Morton, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?