na marginama Minhenske konferencije

Tegeltija i Han o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regiji

18.02.2022.
u 20:50

Tegeltija je istaknuo da su institucije u BiH opredjeljene europskom putu, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih razina vlasti i poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija večeras je, na marginama Minhenske sigurnosne konferencije, razgovarao s povjerenikom Europske unije za financije i administraciju Johanesom Hanom.

Tijekom sastanka razgovarano je o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regiji, a Tegeltija je istaknuo da su, usprkos trenutnom usporavanju aktivnosti u okviru procesa europskih integracija zbog političkih previranja izazvanih nametanjem zakona od odlazećeg Visokog predstavnika, institucije u BiH opredjeljene europskom putu, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih razina vlasti i poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma.

Tegeltija je istaknuo da Ekonomski i investicijski plan za Zapadni Balkan (EIP) predstavlja izvrstan instrument za konkretne, opipljive rezultate i beneficije za sve građane u regiji, te izrazio spremnost za zajednički, partnerski rad u svrhu stvaranja povoljnijeg gospodarskog i društvenog ambijenta.

Tom prilikom Tegeltija je rekao da je, od preuzimanja mandata predsjedatelja Vijeća ministara BiH, usprkos krizi izazvanoj širenjem pandemije koranavirusa, u BiH napravljen iskorak po brojnim pitanjima u kontekstu europskih integracija koja su bila u zastoju dugo godina, izrazivši nadu da će to biti prepoznato.

Tegeltija je Hanu zahvalio na podršci koju je EU pružila BiH, posebno u borbi protiv pandemije koronavirusa, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije