povukao točku o imenovanju

Tegeltija: Božović ostaje prijedlog za ministra za ljudska prava i izbjeglice

16.01.2020.
u 11:49

- Bilo je jasno da nema dovoljno glasova da se izabere Božović. Taj prijedlog i dalje ostaje. Postoje određene blokade u vezi s tim, ali za nas ne postoje prepreke - dodao je Tegeltija

Na zahtjev DNS-a s dnevnog reda sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH povučen je prijedlog za imenovanje Mlađena Božovića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice, potvrdio je to danas novinarima u Sarajevu predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija (SNSD).

Potvrđivanje imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Mlađena Božovića kojeg na tu poziciju predložio DNS, trebalo se naći na dnevnom redu današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, ali je ta točka skinuta s dnevnog reda na zahtjev upravo Tegeltije kao predlagača.

Klub zastupnika SDA zatražio je od predlagača da odgodi imenovanje do naredne sjednice.

Kako je pojasnio Tegeltija razlog za odgađanje imenovanja je činjenica da u okviru parlamentarne većine ne postoji suglasnost oko tog imenovanja te su zatražene dodatne konzultacije.

- Bilo je jasno da nema dovoljno glasova da se izabere Božović. Taj prijedlog i dalje ostaje. Postoje određene blokade u vezi s tim, ali za nas ne postoje prepreke - dodao je.

Izrazio je nadu da će sve konzultacije biti završene do 4. veljače za kada je planirana nova sjednica Zastupničkog doma na kojoj Tegeltija očekuje imenovanje Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Božović je, podsjetio je Tegeltija, deset godina radio u tom ministarstvu, zbog čega je izrazio sigurnost da on svojim referencama može voditi to ministarstvo, a istovremeno je odbacio tvrdnje pojedinih medija da postoje problemi unutar Vijeća ministara BiH.

Za SDA, koja je dio parlamentarne većine, sporno je što nije ispoštovan koalicijski dogovor da tu poziciju zauzme nestranačka osoba, ali i činjenica da Božović ima prvostupanjsku presudu za mobing te postoje sumnje da je počinio koruptivne radnje.

Božović je ranije odbacio te tvrdnje i pojasnio da su sve te optužbe odbačene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?