24. državno ekipno prventvo u tavli

Tavla klub/Backgammon club Zrinjski – Mostar prvak države za 2023.

23.10.2023.
u 11:18

U Mostaru je u subotu i nedelju odigrano 24. državno ekipno prventvo u tavli. Domaćin prvenstva je bio Tavla savez BiH, prošlogodišnji prvak TK Policajac i motel-restoran Borik. Prvenstvo su svečano otvorili Omer Dervišbegović predsjednik Tavla saveza BIH i  Hamica Pobrić predsjednik tavla kluba Policajac.

Na prvenstvu je sudjelovalo 9 ekipa koje su u prvom dijelu turnira igrale svatko sa svakim. Neke su ekipe odustale od prvenstva zbog financijskih razloga i zbog neblagovremene registracije u savezu. Bez obzira što neke ekipe nisu došle, ovo prvenstvo se može smatrati jedno od interesantnijih zbog samog sustava odigravanja. Prve dvije ekipe su išle izravno u polufinale, a ekipe od 3. do 6. mjesta su razigravale za ulazak u polufinale.

Poslije svečanog otvorenja pristupilo se ždrijebanju i prvom bacanju kockica. Da bi sve bilo regularno brinulo se sudačko povjerenstvo u kome su bili Damir Batlak, Dženan Gosto i Omer Dervišbegović . 

Nakon prve grupne i knock out  faze  polufinale su osigurale tri ekipe iz Mostara i jedna ekipa iz Jablanice. Polufinalni parovi su bili TK/BC Zrinjski Mostar - TK Liske Mostar. Treba reći da je TK/BC Zrinjski u regularnom toku imao najviše pobijeda. Drugi par je bio TK Bijelopoljac Mostar - TK Jablanica. Pobijednik je ekipa TK/BC Zrinjski  koja je u finalu pobijedila ekipu TK Bijelopoljac. Treće mjesto je osvojila ekipa TK Jablanica koja je pobijedila TK Liske Mostar. 

Iz Tavla saveza BIH uputili su čestitke nagrađenim ekipama i uručili pehare, medalje i novčane nagrade. Ujedno su se zahvalili  domaćinu prvenstva TK Policajac na veoma dobroj organizaciji turnira gdje je sve besprijekorno funkcioniralo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije