Dva trofejna nogometaša i nositelji igre u svojim reprezentacijama

Tandem Džeko - Brozović želi osvojiti Ligu prvaka, vrijedan trofej koji im nedostaje

10.06.2023.
u 09:18

Nije nimalo čudna pojava da se nogometaši s naših prostora druže i drže zajedno u velikim europskim klubovima. Povezuje ih mnogo toga, isto govorno područje, mentalitet, životne navike... Takav primjer imamo i u Interu, finalistu Lige prvaka u kojemu nastupaju Edin Džeko, kapetan reprezentacije BiH, te Marcelo Brozović, reprezentativac Hrvatske. Prema talijanskim medijima, Džeko i Brozović su jedni od igrača koji su nositelji dobroga ozračja u svlačionici milanskog kluba. Ipak, ovaj dvojac ponajprije igra važnu ulogu u momčadi koja posljednjih godina igra jako dobar nogomet i koja će u subotu biti u prilici osvojiti najveći trofej u klupskom nogometu.

Tandem i u svlačionici

Edin Džeko i Marcelo Brozović privatno su dobri prijatelji. Džeko je, inače, dobar prijatelj i s Ivanom Perišićem, kao i s Nikolom Kalinićem. Ipak, sada je u svlačionici Intera ostao samo Brozović, nogometaš koji je, kao i bh. igrač, jedan od nositelja igre u toj momčadi.

- Hvala Bogu pa nisu ponovno izabrali Brozovića za igrača utakmice i ovu nagradu mogu dati svom sinu - rekao je Džeko u šali nakon jednoga susreta na kojem je proglašen igračem utakmice.

Ta njegova rečenica s posebnim je simpatijama dočekana u našoj regiji. Džeko i Brozović imali su još sličnih epizoda, ali je jasno da se međusobno cijene i uvažavaju.

Uoči finala Lige prvaka talijanski mediji su objavili kako bi Džeko i Brozović u finalu protiv Manchester Cityja trebali krenuti od 1. minute. Engleski prvak ogroman je favorit u subotu. Sky Sports otkriva da je trener Intera Simone Inzaghi nakon posljednjeg treninga donio odluku o prvih 11 te da je njome obradovao balkanski dio momčadi. Tako bi od prve minute Marcelo Brozović trebao dobiti prednost ispred Henriha Mhitarjana, a Edin Džeko ispred Romelua Lukakua. Džeko i Brozović dobit će, dakle, priliku u napadu i veznom redu, ostaje za vidjeti kako će je iskoristiti.

Trofej koji nedostaje

Džeko i Brozović osvojili su mnogo toga u svojim karijerama. Marcelo je s reprezentacijom Hrvatske osvajao srebrnu i brončanu medalju na svjetskim prvenstvima, s Interom i Dinamom bio je prvak u Italiji i Hrvatskoj. Džeko je osvajao naslove prvaka u Njemačkoj, dva puta u Engleskoj, Italiji. Ipak, ni jedan od ova dva vrhunska igrača nema osvojenu Ligu prvaka i to bi sigurno bio trofej koji bi rado osvojili. Protiv momčadi iz Engleske sigurno neće biti lako, ali u velikim utakmicama na velikoj pozornici sve je moguće. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije