Tužiteljstvo BiH

Tadić na sastanku specijaliziranih tužitelja i istražitelja

24.07.2020.
u 19:11

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, sudjelovala je na radnom sastanku specijaliziranih tužitelja i istražitelja za borbu protiv trgovine ljudima, koji je okupio tužitelje i policijske operativce, iz institucija s razini države, entiteta i Brčko distrikta BiH.

Na sastanku, koji je održan putem video-konferencije, razgovarano je o aktuelnoj situaciji u procesuiranju predmeta trgovine ljudima, kao i aktivnostima planiranim u budućnosti.

Aktivnosti su realizirane u okviru Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organiziranih ilegalnih migracija.

Tadić je prezentirala model rada specijaliziranih tužitelja i istražitelja, kao i aktivnosti koje Tužiteljstvo BiH poduzima u procesuiranju predmeta trgovine ljudima i ilegalnih migracija, te istaknula kako je posebno u vrijeme pandemije COVID 19, rad na ovoj vrsti predmeta bio izražen i aktivan.

Razgovarano je o temama koje se odnose na aktivnosti Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u vezi s jačanjem kapaciteta za borbu protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini, suzbijanju krijumčarenja migranata duž zapadnobalkanske obalne rute i drugim temama povezanim s ovim oblastima.

U radu specijaliziranih tužitelja i istražitelja, aktivnu potporu daje IOM, a potporu u radu pruža i Ministarstvo pravde SAD i veleposlanstvo SAD u BiH, putem aktivnosti usmjerenih na jačanje vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Inicijalni sastanak specijaliziranih tužitelja i istražitelja, upriličen je krajem prosinca prošle godine u Sarajevu.

Na današnjoj video-konferenciji, sudjelovali su brojni predstavnici tužiteljstava i policije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?