Vlada HBŽ

Svim učenicima osnovnih škola u HBŽ besplatni udžbenici za školsku 2022./2023

knjige
08.02.2022.
u 17:00

Na sjednici Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) u utorak je odlučeno da će svi učenici osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike za školsku 2022./2023. godinu.

"Nakon razmatranja prijedloga Vlada Hercegbosanske županije je na današnjoj sjednici donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava 'Ostale potpore – besplatni udžbenici' utvrđenog Proračunom HBŽ za 2022. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u iznosu od 420.000 KM", priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na sjednici je jednoglasno donijet zaključak kojim se podržava osnivanje državnog taekwondo centra u Livnu i kojim se daje ovlaštenje Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a za potpisivanje akata s Taekwondo savezom BiH kako bi se ova inicijativa mogla realizirati.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije, Vlada je na današnjoj sjednici dala pozitivno mišljenje u svezi utvrđivanja javnog interesa za realizaciju projekta izgradnje magistralnog plinovoda "Južna interkonekcija BiH i Hrvatska", a koji dijelom prolazi i Hercegbosanskom županijom, kroz općine Tomislavgrad i Kupres u fazi I, te od Šujice prema Livnu u fazi II.

Usvojena je i odluka kojom se odobrava izdvajanje financijskih sredstava u ukupnom iznosu od 33.723 KM Upravi civilne zaštite Hercegbosanske županije, kao jednokratna novčana pomoć za sanaciju štete općini Kupres od prirodne nepogode (pijavica, olujno nevrijeme).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?