susret

Švicarska Vlada najavila podršku BiH kroz različite projekte

rze
08.02.2017.
u 10:47

 Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Mirko Šarović razgovarao je danas s veleposlanicom Švajcarske u BiH Andreom Rauber Sakser koja mu je predstavila Strategiju suradnje Švicarske i BiH za period od 2017. do 2020.

Najavljeno je da će švicarska Vlada na godišnjem nivou, počevši od ove godine, kroz različite projekte podržati BiH u visini od 20 milijuna švajcarskih franaka, a ukupan iznos u okviru strateških ciljeva intervencija iznosit će do 74 milijuna franaka.

Podrška će se posebno odnositi na projekte za početne biznise za male preduzetnike, konkurentnost, oblast zdravstva i zapošljavanja mladih ljudi. 

Krajnji cilj Švajcarskog programa suradnje je jačanje demokratskog političkog sistema u Bosni i Hercegovini i njene socijalne tržišne ekonomije.

Švicarska se, po riječima ministra Šarovića, pridružuje svojim bosanskohercegovačkim partnerima u njihovim nastojanjima da ojačaju društvenu, ekonomsku i političku uključenost, zasnovanu na odgovornim javnim i privatnim sudionicima, kao i na aktivnoj i snažnoj ulozi njenih građana.

Ministar Šarović sastao se i sa novoimenovanim nerezidentnim veleposalnikom Republike Koreje Von-Supom sa sjedištem u Zagrebu s kojim je razgovarao o mogućnostima suradnje dviju zemalja u budućem razdoblju, kao i o načinu njenog unapređenja zajedničkim zalaganjem vlasti na svim nivoima, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?