Konjic

Svi stanovnici sela Ljuta u strahu od snijega napustili svoje domove

04.12.2015.
u 07:00

U selu su posljednjih godina uglavnom ostajali stariji mještani, a prošle zime su zbog neočišćenog snijega ostali odsječeni od svijeta

Selo Ljuta sa svojih tridesetak kuća u općini Konjic, smještenh na južnoj strani Treskavice, po prvi put u svojoj povijesti dugoj više stotina godina ostalo je ovih dana bez svojih stanovnika. Prezimljavanje za staračka kućanstva koja u Ljutoj ostaju blokirana u snijegu je posljednjih godina postalo rizično pa su oni stoga odlučili ovu zimu provesti u Hadžićima, Tarčinu, Sarajevu kao podstanari ili kod svoje djece, rodbine u sigurnijim uvjetima, bliže liječnicima i ljekarnama.

Podsjetimo, selo Ljuta je i u ožujku ove godine zbog snijega ostalo odsječeno od svijeta, a tamošnje stanovništvo osim za vlastiti život brinulo se kako u takvim uvjetima na pravi način zbrinuti stoku. Bilo bi, kazali su tada mještani do kojih su bile došle novinarske ekipe, u tom selu i više stanovnika da se ceste čiste, "ali nadležne službe općine Konjic ne čiste snijeg niti znaju za nas", kazao je ogorčeni mještanin.

Ovako se ljudi ne smiju usuditi boraviti zimi u selima jer velik bude snijeg, ceste nisu prohodne, a mnogima od njih narušeno je zdravlje i često trebaju liječnička. Obzirom da su zimske službe zakazale, mještanima je prošle zime jedino bilo preostalo gledati u nebo i čekati sunce da snijeg okopni jer su im počeli nedostajati hrana i lijekovi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije