potpora Hrvatske

Osnovnim školama u ZHŽ-u uručena računalna oprema vrijedna 150.000 KM

29.03.2023.
u 17:24

U zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke je održano svečano uručenje računalne opreme u vrijednosti od 600 000 KN  (oko 150.000 KM) koju je Zavod osigurao kroz projekt Digitalizacija obrazovnog sustava Županije Zapadnohercegovačke – E-škola 2022., a kojim je aplicirao Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na temelju Javnog natječaja za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu. Opremljene su tri velike osnovne škole: Druga osnovna škola Široki Brijeg, Osnovna Marka Marulića Ljubuški i Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje.

Ovaj projekt je nastavak opremanja škola na području Županije Zapadnohercegovačke, koji je Zavod započeo projektom Digitalizacija obrazovnog sustava Županije Zapadnohercegovačke – E-škola 2021, kojim je također aplicirao Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske te su mu dodijeljena sredstva od 600 000 KN, priopćio je Zavod za odgoj i obrazovanje. 

Prigodnim pismom obratio se i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te čestitao na provedbi projekta i naporima koje Zavod ulaže u cilju unaprjeđenja i poboljšanja odgojno-obrazovnog sustava ŽZH:   

„Ulaganje u obrazovanje je uvijek ulaganje  u bolju i prosperitetniju budućnost, što je od iznimne važnosti za svako društvo. Stoga, ovim putem čestitam Vama i djelatnicima Zavoda za odgoj i obrazovanje na svim naporima koje činite u cilju osiguravanja boljih uvjeta (pedagoških, materijalnih i tehničkih), obrazovanja za sve učenice i učenike u ŽZH. U ovoj prigodi moramo istaknuti izvrsnu suradnju Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan republike Hrvatske sa Zavodom za odgoj i obrazovanje, te se nadamo da će se naš partnerski odnos dodatno učvrstiti i u budućim projektima“.

Ovim putem, u ime Zavoda i u ime svih škola Županije Zapadnohercegovačke, zahvaljujemo Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske što je prepoznao ovaj projekt, te što godinama na različite načine svojim programima potpore sufinancira odgojno-obrazovne ustanove i na taj način doprinosi unaprjeđenju obrazovanja, ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini i jačanju njihovog položaja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije