čitluk

Svečano proslavljen Dan OŠ fra Didaka Buntića Čitluk

06.06.2017.
u 07:00

Prigodnim kulturnim, glazbenim i sportskim programom jučer (u ponedjeljak, 5. lipnja) su učenici i djelatnici čitlučke Osnovne škole fra Didaka Buntića na svečan način obilježili Dan škole, koja s ponosom nosi ime istaknutog franjevca, prosvjetitelja i dobrotvora, oca sirotinje, glasovitog Brotnjaka fra Didaka Buntića. Tim povodom, u čitlučkoj župnoj crkvi Krista Kralja slavljena je sveta misa zahvalnica koju je predslavio čitlučki župni vikar fra Goran Azinović, a na kojoj se molilo za uspješan završetak školske godine i za sve pokojne djelatnike i učenike te škole. Potom je u predvorju škole priređen prigodan kulturno-zabavni program, što su ga za svoje nastavnike, roditelje, članove Školskog odbora, ravnatelje škola iz susjednih općina te predstavnike političkog, crkvenog, gospodarskog, kulturnog i javnog života općine i ostale goste i uzvanike, osmislili i izveli članovi dramske, recitatorske, literarne, likovne i drugih sekcija zajedno s orkestrom i Velikim školskim zborom pod ravnanjem nastavnika Ivana Muse. Uz brojne glazbene točke, učeničke literarne radove i recitacije, zanimljiva je bila izvedba tri igrokaza: “Reumatski kišobran”, “Zaljubiti se” i “Kakva je moja mama”, kojima su se jako uspješno predstavili članovi dramsko-recitatorske sekcije prvog do četvrtog razreda, koje je s njima pripremila učiteljica Viktorija Sušić. Ravnatelj Osnovne škole fra Didaka Buntića Marin Kapular iskoristio je prigodu zahvaliti svim izvođačima programa, gostima i uzvanicima na dolasku i čestitati djelatnicima škole na priznanju. Svake godine za Dan škole posebna priznanja dodjeljuju se prosvjetnim djelatnicima koji navrše 30 godina radnog staža. Ove je godine nastavnica Matija Macan ta priznanja uručila Zdenki Korać i Marini Bevanda.

Jučerašnjim kvalitetnim kulturnim, sportskim, dramskim i glazbenim programom čitlučki pučkoškolci su dokazali da se nastavne i izvannastavne aktivnosti u toj školi organiziraju i provode na zavidnoj razini. Inače, OŠ fra Didaka Buntića trenutačno ima 967 učenika raspoređenih u 45 razredna odjela, a u školi je zaposleno 90 djelatnika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije