Logoraši iz Splitsko dalmatinske županije ugostili logoraše iz HNŽ-a

Svečano obilježena 31.obljetnica razmjene 124 hrvatska logoraša iz srpskih logora

03.11.2022.
u 14:55

Logoraši iz Splitsko dalmatinske županije ugostili izaslanstvo Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata iz HNŽ-a

U organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko- dalmatinske županije dana u srijedu, 2. studenoga 2022.godine svečano je obilježena 31.obljetnica razmjene 124 hrvatska logoraša iz srpskih logora u okolici grada Knina, kao i „Dan logoraša SDŽ“ , a na čiji poziv su svečanosti nazočili i predstavnici Hrvatske udruge logoraša Hercegovačko-neretvanske županije.

Svete misa služena je u novoj Crkvi, a izaslanstvo je položilo vijence na logoru „Stara bolnica“ u gradu Kninu i na spomeniku u Žitniću, nakon čega se održala Izvještajna Skupština u 14.00 sati u gradu Trilju.

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije Ivan Turudić zahvalio se gostima iz Hercegovine, predvođenim predsjednikom i dopredsjednikom Huldr-a HNŽ Željku Mikuliću i Ivici Pažinu na uzvraćenom dolasku i nazočnosti za njih posebnom danu.

Kroz konstruktivan dijalog o zajedničkoj problematici hrvatskih logoraša, predstojećim aktivnostima i već započetim projektima, izražena je obostrana želja za nastavkom dugogodišnje suradnje i jačanju partnerstva između ove dvije srodne Udruge
hrvatskih logoraša.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
15:45 03.11.2022.

Nisam ni znao da je bilo srpskih logora za Hrvate. Kad god se ovde piše o logorima, piše se o muslimanskim.. stvarno sam se iznenadio, da se sad spominju srpski logori.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije