mostar

Obolježen početak nove akademske godine na Sveučilištu u Mostaru

akademska godina
Foto: Stojan Lasić
1/4
03.10.2016.
u 12:15

Svečano obilježavanje početka nove akademske 2016./2017. godine na Sveučilištu u Mostaru održano je danas u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Dobrodošlicu brucošima koji su se upisali na mostarsko Sveučilište studentima je zaželjela rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Ljerka Ostojić.

"Već dva desetljeća zahvaljujući Sveučilištu u Mostaru, to jeste vama ovdje nazočnima, Mostar početkom listopada poprimi izgled grada punoga mladosti i života. Tako je i ove godine zahvaljujući upravo vašoj generaciji, svakome od vas ponaosob, u ovoj velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače - dvorani punoj simbolike u kojoj su se donosile važne odluke. Jednu takvu na osobnoj razini donijeli ste i vi odlučujući se za nastavak obrazovanja na Sveučilištu u Mostaru", kazala je u svom govoru rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić te napomenula studentima kako trebaju biti još uporniji kako uspjeh ne bi izostao.

"Očekivanja su se zadnjih godina promijenila. Mnogima je postalo uobičajeno, skoro pa i normalno, završiti srednju školu i odmah upisati i  završiti fakultet. To i jeste logičan slijed događaja za bogatije i naprednije zemlje od naše, no gledajući globalnu situaciju, shvaćamo da je izbor studija ipak privilegija. Ovdje ste prvenstveno zato što ste pametni i vrijedni", istaknula je rektorica Ostojić.

Ove godine na Sveučilištu uz Mostaru obrazovanje stječe više od 16.000 studenata od ukupno 22 tisuće mladih, koliko ih zapravo studira u gradu na Neretvi.

"Želim da vam vaš trud, rad, marljivost i upornost što prije donesu plodove. Želim vam da u potpunosti osjetite sveučilišni duh i da doživite dinamiku akademskog života i nadasve vam želim rast ljubavi prema znanju koje ste izabrali", poručila je brucošima predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?