Odžak

Svečana sjednica OV za 20. obljetnicu

svečana sjednica
Foto: VL FOTO
1/7
09.02.2016.
u 09:00

Općina Odžak tijekom proteklog rata bila je u cijelosti porušena. Povratnici su zatekli devastiranu općinu i svoje domove na kojima nije bilo krova, pa su općinu nazvali i kabriolet.

Dvadeset godina građani te općina Posavske županije proslavljaju svoj dan 8. veljače.

Dva desetljeća je obnove i ustrajnog rada na stvaranju kvalitetnog života. Od povratka stanovnika najteža je, mnogi kažu, 2014. godina, ne samo zbog ogromnih šteta, već i zbog vala iseljavanja. Izgradnja i otvorenje Centra za obranu od poplava civilne zaštite sa središnjim skladištem najljepši je rođendanski dar upravo općini na njezin dan.

Općinska priznanja

Dan općine je prigoda i za uručenje priznanja zaslužnima. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Odžaka priznanje “Počasni građanin” dodijeljeno je Robertu Pelli, načelniku bratimljene općine Valdengo - Italija, za svestran, dugogodišnji doprinos općine Valdengo razvoju općine Odžak, posebice u realizaciji obnove i opremanja Dječjega vrtića “Paola Cerueto”, Javna ustanova Odžak.

Općinsko priznanje “Povelja” općine Odžak dodijeljeno je Danu Olu Einerssonu, ravnatelju osnovne škole grada Varnama - Švedska, za svestranu pomoć u opremanju i obnovi Osnovne škole Vladimira Nazora - Odžak, kao i međusobnu razmjenu i razvoj kulturne suradnje na zajedničkoj realizaciji projekata Europske unije.

Povelju je primio i predstavnik Neovisnog ureda za razvoj (NBR) - Gradačac za doprinos razvoju povoljnijeg poslovnog ambijenta i realizaciju brojnih projekta sukladno standardima Europske unije na prostoru posavske općine Odžak.

Povelju su također primili Cihad Erginay, veleposlanik Republike Turske u Bosni i Hercegovini, za istaknut doprinos u razvoju kulturne suradnje, obnovi i izgradnji općine Odžak, Ubaldo Gianotti, načelnik Commune di Roasio u prethodnom mandatu, za istaknut doprinos u razvoju gospodarske suradnje, vjerske i nacionalne tolerancije između Commune di Roasio i općine Odžak, i Ivan Del Vechio, veleposlaniku Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, za svestran doprinos razvoju općine Odžak i pomoć u sanaciji šteta od poplava nastalih 2014. godine na području općine Odžak.

Uručena su i općinska priznanja “Spomen zahvalnice” za šest pripadnika 102. brigade Hrvatskoga vijeća obrane koji su umrli u prošloj godini i devet zahvalnica.

Prigodna obraćanja

Svečana sjednica Općinskog vijeća Odžak održana je u dvorani hotela Euro u nazočnosti vijećnika, predstavnika javnog, političkog i vjerskog života te brojnih prijatelja Odžaka.

Čula su se prigodna obraćanja u kojima su isticani rezultati rada ostvareni u proteklih godinu dana, kao i planovi za iduće jednogodišnje razdoblje do idućeg obilježavanja Dana općine Odžak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?