Anita Glibić

Sve više studenata traži smještaj u mostarskom Studentskom centru, stiglo ukupno 470 prijava

22.07.2018.
u 19:41

Natječaj za prijem studenata starijih studijskih godina na smještaj i hranu u Studentski centar Mostar za akademsku 2018./19. godinu je okončan, a pristiglo je 470 prijava.

Centar koji preko natječaja za starije studente pruži 260 smještajnih kapaciteta, te za brucoše još 120, glasi kao najmodernija i najkvalitetnija ustanova ovog tipa u regiji. Studenti koji zadovolje uvjete natječaja imaju osigurana tri obroka dnevno, čak i vikendima, toplu vodu i grijanje 24 sata dnevno, internetski i kabelski priključak u svakoj sobi te pokrivenost wi-fi mrežom u svim prostorijama i sobama centra.

Jedan dio soba već dvije godine raspolaže hladnjacima i klima-uređajima, a od nove akademske godine sve sobe imat će hladnjak, dok će klima-uređaje dobiti tijekom godine sukladno uplatama dugovanja od županija, kazala je glasnogovornica Studentskog centra Anita Glibić te dodala: - Na natječaj za starije studente koji je zatvoren pristiglo je ukupno 470 prijava, što pokazuje visoku kvalitetu naših usluga, ali s druge strane i potrebu nadogradnje novih smještajnih jedinica.

Glibić ističe kako, nažalost, mnogi studenti koji ne zadovolje uvjete natječaja budu primorani odustati od studiranja u Mostaru jer ne mogu financirati privatni smještaj i studij, piše Pogled.ba. Ono što najviše zanima studente, uz usluge koje dobivaju, mjesečna je cijena stanarine. Studenti su do sada plaćali 159 konvertibilnih maraka na mjesečnoj razini, u što su im uključene sve nabrojane usluge, a glasnogovornica Glibić ističe kako povećanja cijene u ovom trenutku nema.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?