Predsjedništvo HNS-a

Sve spremno za XI. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH

HNS BIH
03.02.2023.
u 17:01

Zasjedanje Sabora, krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini održat će se sutra 4. veljače, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a pozvana su 664 izaslanika te brojni gosti.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, danas je u Mostaru održalo svoju posljednju sjednicu u ovome sazivu, pred održavanje redovitog XI. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji će okupiti predstavnike i izaslanike svih hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini. 

Zasjedanje Sabora, krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini održat će se danas 4. veljače, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a pozvana su 664 izaslanika te brojni gosti.

Sjednica je protekla u pripremi za Sabor te su se na njoj razmatrani svi potrebni dokumenti kao i svi tehnički i organizacijski aspekti za održavanje Sabora. Predsjedništvo je danas usuglasilo sva tehnička pitanja te su načelno prihvatili sveobuhvatni pristup Deklaraciji HNS-a, demografskoj strategiji Hrvata u BiH te pravilniku o odlikovanju i priznanjima Hrvatskog narodnog sabora BiH, dokumentima koji će se predstaviti na Saboru, priopćeno je iz HNS-a.

Deklaracija XI. zasjedanja sadrži 8 točaka i najvažniji je dokument zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH. Dokument se nastavlja na dosad usvojene deklaracije s ranijih zasjedanja i govori o glavnim smjernicama djelovanja Hrvatskog narodnog sabora u idućem mandatu.

Hrvatski narodni sabor BiH Deklaracijom s XI. zasjedanja još jednom potvrđuje i utvrđuje smjer djelovanja svih legitimnih političkih predstavnika Hrvata u idućem razdoblju, kao i do sada biti će obavezna za sve hrvatske legitimne političke predstavnike u BiH.

Predsjedništvo HNS-a jučer je raspravljalo i o političkoj situaciji i implementaciji izbornih rezultata te očekivanjima oko uspostave Vlade Federacije BiH kao i županijskih razina vlasti.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH oštro je osudilo uvredljive grafite koji su osvanuli u Čapljini. 

Pozivamo političke dužnosnike i medije na odgovornost i osuđivanje ovakvih aktivnosti pojedinaca i neodgovornih osoba. Bosni i Hercegovini su kao nikada potrebni mir i stabilnost, građenje suživota te napredak prema euroatlantskim integracijama. Bezrezervno osuđujemo svaki oblik nasilja i prijetnji, bez obzira radilo se o pojednincu ili skupini, ili o namjerno podmetnutim grafitima, koji za cilj imaju narušavanje međunacionalnih odnosa, ili gnjusnom činu individual(a)ca.

Pozivamo nadležna tijela da istraže i oštro kazne sudionik(a)e i počinitelj(a)e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije