sjednica

Sve spremno za dolazak bh. državljana iz Rima u Sarajevo

26.03.2020.
u 17:55

Grupa bosanskohercegovačkih državljana sutra će iz Rima avionom doputovati na sarajevski aerodrom, a svi nadležni koji trebaju da dočekaju putnike dobili su upute na današnjoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite.

Načelnik stožera Fahrudin Solak na konferenciji za medije je kazao da neće biti nikakvih problema te da će svi putnici ići u karantenu.

- Federalni zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva poduzet će aktivnosti - istakao je Solak.

Naredbom Stožera  od Međunarodnog aerodroma Sarajevo traži se da poduzme sve higijensko-epidemiološke mjere dezinfekcije prtljaga odmah nakon istovara iz aviona, a od Granične policije BiH da poduzme sve mjere iz svoje nadležnosti da bi se osiguralo što kraće zadržavanje putnika na aerodromu, uz poštivanje svih preventivnih mjera i mjera dezinfekcije.

Federalna uprava civilne zaštite je zadužena da osigura prijevoz putnika i prtljaga nakon završene procedure na aerodromu do mjesta određenog za karantenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?