Naslovnica Vijesti

Svaka obitelj zadužena kod banaka 6.500 KM

04. rujna 2015. u 17:21 0 komentara 1 prikaza
krediti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ukupni krediti komercijalnih banaka u BiH na kraju prvog polugodišta 2015. godine iznosili su skoro 17,17 milijardi KM, od toga dugoročnih oko 12,92 milijarde KM, a kratkoročnih 4,25 milijardi KM.

Portal Profitiraj.ba piše da je to 1,8 posto više u odnosu na lipanj prošle godine. Ukupnom kreditnom rastu doprinijeli su krediti stanovništva koji čine više od 44 posto od ukupnog kredita kod komercijalnih banaka u BiH.

Ekonomski stručnjaci upozoravaju da građani u BiH često podižu kredite kada im to nije ni potrebno, te na taj način nepromišljeno ulaze u dugove, iz kojih kasnije ne mogu izaći, piše novinska agencija Patria.

Stručnjaci upozoravaju da veliki broj građana podiže kredite kako bi otišli na odmor u neku drugu zemlju, kako bi promijenili namještaj ili automobil. Bankari kažu da neki ljudi podižu kredite jednostavno kako bi za taj mjesec imali novac kojeg će potrošiti na uživanje.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.