sastanak

Sva pitanja iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite rješavati putem dijaloga

04.03.2018.
u 20:29

Koordinacija braniteljskih organizacija Grada Tuzla danas je na sastanku, kome je nazočio i federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, razmatrala aktualnu problematiku braniteljske populacije i jednoglasno donijela četiri zaključka.

Predloženo je da se sva pitanja iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite trebaju rješavati putem dijaloga u institucijama općina, gradova, županija, Federacije BiH i države BiH.

Koordinacija braniteljskih organizacija Grada Tuzla podržala je stav županijske i federalne koordinacije braniteljskih organizacija da se hitno u parlament uputi nacrt Zakona o pravima razvojačenih branitelja i da oba parlamenta u roku od 30 dana usvoje nacrt zakona.

Na zahtjev Koordinacije braniteljskih organizacija Grada Tuzla usuglašeno je da 10. ožujka bude objavljen registar branitelja za regiju sjeveroistočne Bosne, odnosno registar pripadnika 2.Korpusa Armije R BiH.

Na kraju, Koordinacija braniteljskih organizacija Grada Tuzla zahtjeva od Parlamenta FBiH da hitno donese Zakon o braniteljskim udruženjima od posebnog značaja za BiH, priopćeno je iz Koordinacije braniteljskih organizacija Grada Tuzla.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije