'Reforma'

Suzy Josipović otkrila recept za svoju najdražu tortu

26.10.2020.
u 19:13

Kao rođendansko iznenađenje, desert za obiteljska druženja ili pak usputna slastica - torta je uvijek dobrodošla. Slaže se s time i zagrebačka poduzetnica, bivša manekenka i autorica najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić, koja je za Story podijelila recept za svoju omiljenu tortu pod nazivom 'Reforma'. 

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Vrijeme pečenja: 20 minuta

Vrijeme hlađenja: 5 - 6 sati

Temperatura pećnice: 200C

Četvrtasti kalup iz pećnice

Krema:

15 žumanjaka
10 žlica štaub šećera
20 dag čokolade
35 dag putra

Biskvit:

15 bjelanjaka
prstohvat soli
40 dag mljevenih oraha ili miješano oraha i badema
prstohvat cimeta
25 dag šećera
1,5 žlice glatkog brašna

Krema:

Pjenasto izmiksajte 15 žumanjka sa štaub šećerom. Zajedno s čokoladom stavite na paru i miješajte dok krema ne provrije, oko 10 minuta. Ohladite je u hladnjaku. Posebno izmiksajte putar pa ga dodajte ohlađenoj kremi iz hladnjaka i sve izmiksajte u glatku kremu.

Zagrijte pećnicu na 200C.

Biskvit:

Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. Na kraju dodajte šećer i još miksajte. Zatim dodajte orahe, prstohvat cimeta i brašno. Stavite na masni papir u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Probodite biskvit vilicom da provjerite je li pečen,  da li se tijesto lijepi za vilicu. Ohlađeni biskvit okrenite, odvojite od masnog papira i prerežite na tri jednaka djela. Slažite biskvit pa ohlađenu kremu pa biskvit pa kremu. Tortu posipajte s orasima, bademima ili prelijte čokoladnom glazurom. Ohladite u hladnjaku nekoliko sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?