Konferencija Paneuropske unije BiH

Sutra u Sarajevu panel "Europa nas očekuje"

eu
26.05.2016.
u 11:09

Paneuropska unija BiH pozdravit će podnošenje aplikacije za članstvo BiH u EU, te apelirati na političke dužnosnike u BiH da uz veću odgovornost i konsenzus nastave brže realizirati aktivnosti za dobivanje kandidatskog statusa BiH iz razloga promjena geopolitičkih prilika u svijetu

U organizaciji Paneuropske unije BiH sutra u Sarajevu počinje trodnevna Međunarodna konferencija „Bosna i Hercegovina, Jugoistočna Europa, Europska unija: Izazovi integracija i regionalne suradnje u kontekstu globalizacije“.

Tom prilikom, Paneuropska unija BiH pozdravit će podnošenje aplikacije za članstvo BiH u EU, te apelirati na političke dužnosnike u BiH da uz veću odgovornost i konsenzus nastave brže realizirati aktivnosti za dobivanje kandidatskog statusa BiH iz razloga promjena geopolitičkih prilika u svijetu, priopćili su organizatori.   

Prvog dana bit će upriličen panel "Europa nas očekuje" s predstavnicima bh. i međunarodnih institucija, te zastupnicima u Europskom parlamentu.

U Vijećnici će drugog dana uslijediti panel o regionalnoj suradnji, na kojem će govoriti veleposlanici zemalja regije u BiH, kao i panel na kojem će se obratiti predstavnici paneuropskih organizacija iz regije i Europe.

Na konferenciji, gdje se očekuje više od 100 sudionika, planirano je usvajanje Deklaracije Paneuropske unije BiH koja će biti upućena svim političkim dužnosnicima u BiH, vladama zemalja regije i Europske unije.  

Konferencija se završava u nedjelju svetom misom za sudionike-katolike u katedrali „Srca Isusova“ u Sarajevu, priopćili su organizatori.

Paneuropska unija BiH je nevladina organizacija koja snažno podržava euroatlantske integracije i pridruženje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji i NATO-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije